Ik #EventSys Reinier van de Kimmenade

Hallo, mijn naam is Reinier van de Kimmenade. Ik ben een gedreven ontwikkelaar die van uitdagingen houdt.

Ontwikkelaar sinds 2007, ben ik fulltime in dienst bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren. Dat betekend dat ik al 17 jaar ervaring heb op het gebied van softwareontwikkeling.
Voordat ik fulltime in dienst ben getreden heb ik uiteraard studies gevolgd en heb ik voor mijzelf verschillende projecten gemaakt. Van een Blog, Forum en Social Media website tot corporate applicaties B2B, ERP en voorraad beheer. Hierdoor ben ik op veel verschillende vlaktes in te zetten.

Ervaringen


Nu als senior ontwikkelaar bij een e-commerse handelsonderneming ben ik hoofd verantwoordelijk voor alle ontwikkel een digitalisering werkzaamheden. Als eerste project is er gezorgd dat het magazijn de tools heeft om de voorraad te monitoren en bij te houden. Hiervoor is een maatwerk applicatie gemaakt die gebruik maakt van Barcode scanners, Label printers en een IoT weegschaal. Daarnaast zijn de logistieke processen zo ingericht dat de mensenselijke handelingen tot een minimum is gereduceerd. De foutpercentage van pakketten is drastisch verminderd, daarnaast kan het magazijn dagelijks meer pakketten verwerken. Ook de B2B afdeling is compleet geautomatiseerd, voorheen werd alles per Excel spreadsheet bijgehouden, nu wordt alles digitaal in een maatwerk portaal wordt bijgehouden.

Nationaal van 2013 tot nu ben ik weer werkzaam in Nederland. Eenmaal teruggekomen in Nederland ben ik eerst als consultant te werk gegaan bij een firma. Hier bleek echter al snel dat ik het duiken in de #Code wel erg begon te missen. Daarom ben ik weer snel aan de slag ergens anders gegaan als Project ontwikkelaar bij een e-mail marketing firma. Waar een compleet nieuw platform is gebouwd.

Internationaal van 2007 tot 2013 heb ik in de United Kingdom gewerkt. Hier ben ik echt als fulltime ontwikkelaar aan de slag gegaan. Met multidisciplinaire teams variƫrend van 2 tot 15 mensen heb ik gewerkt. Van optimaliseren en onderhouden van bestaande systemen tot bouwen van nieuwe systemen.

neem contact op


Reinier van de Kimmenade

Zeeland - Middelburg @ 1980
Nu - Noord-Brabant

Coding

C#, ASP, .NET, MVC, WinForms


Databases

MsSql, MySql, PgSql, MongoDb


Design

HTML 5, CSS, Angular, jQuery, Bootstrap, Font-Awesome


Ontwikkel omgevingen

VisualStudio 2003 ~ 2015, Microsoft Sql Server Manager, MySql Workbench


Source control

Visual Studio Team Services Mecurial SVN GiT


Desktop omgevingen

Windows XP ~ 10, Windows Essentials Server 2012